COVID WORLD NEWS

COVID WORLD NEWS

Szingapúr: A beoltatlan munkavállalók január 15-től nem térhetnek vissza a munkahelyükre, még akkor sem, ha negatív a teszteredményük (PET) – jelentette be vasárnap az Egészségügyi Minisztérium. A minisztérium októberben bejelentette, hogy 2022 januá

2022. január 17. - KAWALACI

Szingapúr: A beoltatlan munkavállalók január 15-től nem térhetnek vissza a munkahelyükre, még akkor sem, ha negatív a teszteredményük (PET) – jelentette be vasárnap az Egészségügyi Minisztérium. A minisztérium októberben bejelentette, hogy 2022 januárjától nem léphetnek be be nem oltott emberek, hacsak nem negatívak a COVID-19-re.

„A háromoldalú partnerekkel folytatott áttekintés és megbeszélés után úgy döntöttünk, hogy 2022. január 15-től visszavonjuk a beoltatlan személyek munkába állására vonatkozó PET-koncessziót” – áll az Egészségügyi Minisztérium 23 órakor kiadott sajtóközleményében.

A miniszter szerdai frissítésében pontosította, hogy az intézkedések a munkavállalókra és az egyéni vállalkozókra egyaránt vonatkoznak. A részlegesen beoltott dolgozók – azok, akik legalább egy adag oltást bevettek, de még nem kaptak teljes beoltást – január 31-ig halasztást kapnak az oltási rendszer befejezésére – közölte a minisztérium.

A késleltetési időszakban negatív PET-pontszámmal léphetnek be munkahelyükre. "Ez a változás segít megvédeni a be nem oltottakat, és biztonságosabb munkahelyeket teremt mindenki számára" - mondta a miniszter.

A védőoltás feltétele lesz jövő év február 1-jétől a tartós bérletek, munkabérletek, valamint az állandó lakcím megadásának is.

A meglévő munkabérletek megújításakor is kötelező lesz védőoltás.

A kérelem benyújtásakor az egészségügyi minisztérium közölte, hogy a munkavállalási engedéllyel rendelkezők munkáltatóinak nyilatkozniuk kell arról, hogy munkavállalóik és eltartott tagjaik Szingapúrba érkezéskor teljes körűen beoltottak.

Az útlevél-tulajdonosoknak ellenőrizniük kell tanúsítványaikat úgy, hogy feltöltik azokat a Bevándorlási és Ellenőrzési Igazgatóság (ICA) oltásellenőrző portáljára. Azoknak, akik nem rendelkeznek digitálisan igazolható igazolással, beszállás előtt be kell mutatniuk az igazolásukat a légitársaságoknak, kompüzemeltetőknek vagy egy ellenőrző ponton.

Azoktól, akik nem tudják bemutatni a szükséges dokumentumokat, megtagadják a beszállást vagy a Szingapúrba való belépést, kivéve, ha korábban mentességet adtak.

Szingapúrba érkezéskor ezeknek a dolgozóknak frissíteniük kell oltási nyilvántartásaikat a Nemzeti Immunizációs Nyilvántartással (NIR). Érkezésükkor 30 napot kapnak arra, hogy alávessenek és pozitív szerológiai eredményt mutassanak a Népegészségügyi Klinikán.

Ha a teszt negatív, akkor felkérik őket, hogy végezzék el a teljes oltási rendszert Szingapúrban, különben a bérletek visszavonásával kell szembenézniük - mondta az MZ.

A 12 év alattiak mentesülnek ez alól az oltási feltétel alól, míg a 12 és 18 év alattiak Szingapúrba érkezésüket követően nyilatkozniuk kell arról, hogy elvégzik a COVID-19 elleni teljes oltási rendszert.

Az oltásra nem jogosult útlevéllel rendelkezőknek az alkalmazás helyén orvosi feljegyzést kell benyújtaniuk, és az országba érkezéskor orvosi vizsgálaton kell részt venniük.

Az új állandó lakcím (PR), a tartós látogatási igazolvány (LTVP) és a diákigazolvány (STP) igénylésekor az igazolvány kiállítása során ellenőrzik a kérelmező oltottsági állapotát. A NIR-nek frissítenie kell az oltási nyilvántartásukat.

Azoknak, akik nem regisztráltak a NIR-nél, el kell végezniük a teljes oltási rendszert Szingapúrban, hogy jogosultak legyenek az oltásra, mielőtt PR-t vagy hosszú távú igazolványt kaphatnak.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://covid-vaccine.blog.hu/api/trackback/id/tr7916816646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása