COVID WORLD NEWS

COVID WORLD NEWS

Veszélyesen felerősödnek a tüntetések Bécsben – egyenruhás tüntetők jelennek meg, háborús énekeket kántálnak

2022. január 16. - KAWALACI

Szombaton újabb nagy tüntetést tartottak Bécsben. Nehéz megmondani, hányan voltak tüntetők, mert a hatóságok és a szervezők megítélése szokás szerint erősen eltér egymástól. A fősodratú média szerint rendőrszerű egyenruhás tüntetők jelentek meg, és háborús kiáltások hangzottak el. Nehéz ebben a pillanatban megmondani, hogy az emberek valóban fel voltak-e villanyozva, provokátorok voltak-e vagy csak médiahazugságok.

A Krone Zeitung "az intézkedések több ezer ellenzőjéről" számol be, akik szombaton ismét átvonultak Bécs belvárosán. A bécsi rendőrség ismét nagy kontingenssel akciózott, és egyebek mellett a maszkra vonatkozó követelmények betartását ellenőrizték. Kettőt letartóztattak, köztük egy szervezőt, aki nem volt hajlandó maszkot viselni. Ráadásul a zavart állítólagos rendőrök okozták, akik sötét egyenruhát viseltek, némelyiküknél még paprika spray is volt - közölték.

Dél körül a tüntetők gyülekeztek a Hősök terén. Ott letartóztatták az egyik szervezőt, mert nem tartotta be az érvényes intézkedéseket – nem volt hajlandó maszkot felvenni. Nem sokkal 15 óra után az FPÖ vezetője, Herbert Kickl lépett színpadra. "Nagyon jól feltöltesz az energiáddal" - mondta, miközben a résztvevők biztatták.

Miközben Kickl a kötelező védőoltásról beszélve és a szövetségi kormányt gúnyolódva melegítette a közönséget, elődjét, Heinz-Christian Strache volt alkancellárt is a helyszínen észlelték. Az FPÖ más képviselőivel, például Udo Landbauer alsó-ausztriai elnökkel és Michael Schnedlitz főtitkárral együtt felszólaltak az intézkedések ellenzői Martin Rutter és Dr. Andreas Sönnichsen.

A beszéd során olyan kifejezéseket lehetett hallani, mint a "csatában" és az "utolsó leheletig".

A demón többek között egy Adolf Hitlert ábrázoló plakát is látható volt. A birodalmi háborús zászlót is elkobozták. Ebben az ügyben egyebek mellett a tilalmi törvény és a jellemtörvény esetleges megsértése miatt is nyomoznak.

Kickl hosszú beszéde után a bemutató rovat nem sokkal 16 óra előtt hagyta el a Heldenplatzot. A rendőrség szerint 27 ezren vettek részt a felvonuláson. A Rendőrség Előkészítő Osztálya kiscsoportokban ellenőrizte a maszk követelményeinek betartását. Az FFP2 védőmaszkokat szórványosan viselték, ami számos feljelentéshez vezetett – a szabálysértőket 3600 euróig terjedő pénzbírsággal fenyegették.

Először okozott zavart a tüntetők egy csoportja, amely állítólagos rendőregyenruhát viselő tömegbe keveredett. Az öltönyökön, amelyek nem hivatalos egyenruhák, a „Személyes védelem” felirat szerepel. Volt náluk bilincs, kábelkötegelő – és néhányan még paprika spray is volt náluk.

Az első rendőri ellenőrzés nem mutatott ki semmi közt az egyenruhásokhoz. Ez azonban később megváltozott: "Az újabb ellenőrzés során kiderült, hogy az egyenruhások túlságosan hasonlóak" - mondta a rendőrség szóvivője. Ezért fennáll az összetévesztés veszélye. A személyeket ezért a biztonsági rendõrségi törvény alapján feljelentették. Mivel a gyűléseken tilos volt paprikaspray-t hordani, azt is elkobozták az emberektől.

Tájékozott körök szerint azért is kérték az állambiztonságot, mert a tüntetők között nagy számban rendőregyenruhát viselő identitáriusok (Európai Jobboldali Mozgalom) is voltak. Christopher Verhnjak rendőrségi szóvivő a rendőrök számára különösen nagy kihívást jelentő feladatról beszélt, mivel el kellett kerülni az eszkalációt.

A posztereken és festményeken ismét kiemelik a holokausztról szóló szlogenek és kifejezések. Az ilyen viselkedés nem tolerálható, és következetesen figyelemmel kísérjük és jelentjük.

FORRÁS: krone.at

Végül valami, amit a mainstream média rosszul emleget. Közvélemény-kutatás - a "Profil" hetilap közvélemény-kutatása egyértelmű eredményt hozott. Február eleje óta az osztrák lakosság 51 százaléka ellenzi a kötelező védőoltást. 34 százalék határozottan ellenzi a kötelező védőoltást, 17 százalékuk pedig azt szeretné, ha a kormány várna. Csak mintegy 45 százalék támogatja a február óta kötelező védőoltásokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://covid-vaccine.blog.hu/api/trackback/id/tr2416814710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása